FREESAT انجمن تخصصی ماهواره
کاربر گرامی : سایت فری ست هیچگونه فعالیتی در زمینه خرید و فروش ندارد
برای عضویت در کانال تلگرام فری ست اینجا کلیک کنید

تبلیغات و اسپانسرها

Smiley face کاربر گرامی ، قبل از ارسال مطلب جدید لطفا در انجمن جستجو کنید

11-10-2011 ، 03:42

کاربر انجمن

*
شماره کاربری: 12570
اعتبار: 65
آفلاین است
مدل رسیور: vu+duo2--vu+ultimo
تشکر از دیگران 318
تشکر دریافتی 1728
امتیاز ارسالات 161

تعمير تغذيه انواع رسيورها به زبان ساده   ( آخرین ویرایش در این ارسال 11-10-2011 ، 03:47 توسط Dish Network )
تعمير تغذيه انواع رسيورها به زبان ساده

تعمير تغذيه انواع رسيورها به زبان ساده
اينكه به صورت مفصل توضيح مي دهم مي خواهم خودم راازدوباره گويي نجات داده باشم

آقادرچندين مرتبه مكرر فيوزرسيوربي دليل مي سوزدوهرباركه تعويض مي كنم فقط چندروزي دوام داردايرادازچيست؟

آيابرق رسيوردچارنوسان شده است؟

آيابرق منزل ايرادي دارد؟

آيايكي ازقطعات رسيوردچاراتصالي شده است؟

دقيقادراين زمان من بايددست به چه كاري بزنم تارسيوردرست شود؟

بله ؛ تمامي اين پرسش هادرزمان خرابي پيش مي آيدامادليل سوختن فيوزرسيورآن هم درچندين مرحله نشان ازاين داردكه يكي ازقطعات منبع تغذيه دچارنوسان(نشتي)شده است

ابتداتمام خازنهايي كه درتصويربانقطه قرمزمشخص كرده ام ويك خط قرمزهم به دورآن كشيده ام راچك بفرماييدواطمينان حاصل كنيدكه تمامي خازن هاسالم هستند

حالااگرايراددرخازن هانبودفورابه سراغ ديودهاي يكسوسازبرويد ؛ حتي ترانزيستورهاي خروجي راهم چك بفرماييد و مطمئن شويد تماما سالم هستند و در صورت پيداكردن نشتي اقدام به تعويض آنها با روش آموزش داده بالامي كنيم و بقيه مباحث را دنبال مي كنيم

يك زماني است كه رسيورروشن بوده ودرحال كاركردن ميباشدامابعضامي شنويم كه صداي يك زنبور از درون آن شنيده مي شود و اين صدا آرامش مرا بر هم زده و اعصابم را خرد كرده است

خب جاي نگراني نيست زيرا ايراد از خازن بزرگ 400 وات 68 ميكرو ميباشد و بايد تعويض شود

آقا من نتوانستم خازن 68 ميكرو پيدا كنم آيا راهي است تابتوانم ازخازن ديگري استفاده نمايم؟

چرا كه نه؟مهم 400 وات اصلي خازن است حالاشماعزيزدلم از74 ميكرو يا حتي از100 ميكرواستفاده بفرماييدامامطئن باشيدتافقط400 وات باشد هر چندكه ازنظر ميكرو مقداري بالاتر باشد مطلوبتر و طبيعي تراست

اگرic اسيلاتور رابخواهيم تعويض كنيم بايد چگونه اقدام كنيم؟

بسيارراحت بااين تفاوت كه هميشه سعي كنيم به دنبل قطعات اصلي باشيم
چنانچه بنابرهردليلي اينic راپيدانكردم تكلي�? چيه؟

بازهم مشگلي نيست زيراشمامي توانيدباic اسيلاتور4 پايه هم دست به تعويضic بزنيدتنهافرق دراين ميان قرارگرفتن پايه3 به جاي4 و4 به جاي3 ميباشداماپايه هاي1با1 و2با2 قرارمي گيردودرادامه بجاي مقاومت470ا هم كه 1 وات ميباشد1 مقاومت170اهم1وات قراردهيدودرپايان دقيقابرروي بردموازي1 مقاومت 1مگااهم باديودزنرلحيم بفرماييدبنابراين ديگرمشگلي ازاين بابت نخواهيم داشت

خيرعزيزمن ؛ كجاي كاري؟تازه ابتداي راه هستيم وحالا ؛ حالاهاباهم كارداريم

آقارسيورمن برروي2 تانقطه مانده وروشن نمي شودحتي نمي توانم آن رابانرم افزاربرنامه ريزي كنم ايرادازكجاست؟

اولين پاسخ گمراه كننده

متاسفانه رسيورشمانيازبه جي تگ داردو..................الي آخر

اماآياواقعادرچنين شرايطي رسيورنيازبه جي تگ داردوبه قول معروف فلاش قفل كرده است؟

پاسخ صحيح

خير ؛ اين اشكال دقيقاازخازنهاي خروجي 5 و12 ولت واقع درمنبع تغذيه ميباشدكه دقيقاكنارهم قراردارندوقابل شناسايي ميباشند

امامن ازكجامتوجه باشم كه كدام خازنهاهستندوايرادآنهاراچگ ونه پيداكنم؟

اتفاقاپرسش خوبي است

درچنين مواقعي معمولااين2 خازن ازسقف بادمي كنندبه طوري كه درحال تركيدن نشان مي دهندواصولاپيداست كه نشتي كرده است بنابراين بسيارراحت قابل شناسايي ميباشدودرتصويرهم داخل كادرقرمزمشاهده مي شود

همينطوردرتصويرشماكابل پين بردمنبع تغذيه به برداصلي رسيوررامشاهده مي فرماييدكه بعدازتعويض قطعات ودرزمان نصب امكان نوسان وضعف ولتاژ به وجودمي آيدكه درچنين مواقعي فقط كافي است خارنهاي خروجي راتعويض نماييدبدين ترتيب مشگل شماحل خواهدشد

شايدبيش از90% خرابي هاهميشه متوجه خازنهاباشدومعمولاسايرقطعا ت به همين ساده گي قابل خراب شدن نيستندبنابراين هميشه قبل ازانجام هركاري حتي جي تگ ابتداسري به بردمنبع تغذيه زده وخازنهاي فيلترراچك بفرماييدوهميشه قبل ازانجام تست نهايي اطمينان حاصل كنيدكه قطعات به درستي لحيم شده باشندوياقطعه ضعيفي راجايگزين قطعه قوي سوخته ياخراب شده نكرده باشيدهميشه سعي كنيم ازخازنهاي مقداري قوي تراستفاده كنيم اماهيچ وقت ازمقدارولتاژ اصلي خارج نشويم درضمن دومين نسلي كه هميشه احتمال خرابي آنهامي رودديودهاهستندبنابراين بعدازسلامت خازن هابه سراغ ديودهابرويدوحتمااين نكته اي راكه سال گذشته هم دربلاگ نوشته ام بخاطرداريدكه اگرشماهرچندعددخازن وياديودبرروي منبع تغذيه راتعويض نماييدامافقط هنوز1 قطعه هنوزازديدشمامخفي مانده وهمچنانه خراب باشدمي تواندتمامي زحمات شمارانقش برآب كرده وساعتهاوقت شماراتلف كندزيرابعدازروشن شدن رسيورمتاسفانه دوباره تمامي قطعات(حتي تعويض شده)خواهندسوخت زيرااتصالات منبع تغذيه به دليل ولتاژ وروديهاوخروجيهاوكنترل نوسان برق به هم ارتباط داشته
معمولاتعميركاران1 روش خاص درچنين مواقعي امتحان مي كنندكه بسياركارآمداست به طورمثال مخصوصا براي تلويزيون كه آن هم داراي پاورسوئيچينگ ميباشدبه دليل ولتاژ بسياربالاوهمينطورهزينه بالاقبل ازانجام تست نهايي وروشن نمودن تلويزيون ابتدابه وسيله اهم متردست به آزمايش مي زنندتاتمامي قطعات نصب شده سالم بوده ودرنهايت قطعه خرابي وجودنداشته باشداماحتي بيشترتعميركاران ازلوازم پيش پاافتاده تري استفاده مي كنندكه بسيارهم كارآمدبوده وتاكنون هم بسيارارزشمندپاسخ داده است

براي اين كارفقط كافي است حدود2 مترسيم برق75 اينچ برداريدو1 سرآن راسرپيچ زده و1 لامپ به آن ببنديدو2 سرديگرسيم رالخت كرده وبه برق اصلي رسيوركه مستقيمابه برق وصل مي شودوصل كنيم

حتمامشاهده فرموده ايددربردمنبع تغذيه دوشاخه داراي2 فيش ميباشدبنابراين اين سيم رادرهمانجاوصل كنيدوقبل ازروشن نمودن رسيورابتدادوشاخه رابه برق بزنيدحال چنانچه لامپ روشن شودمتاسفانه هنوزكارشماتكميل نشده ويكي ازقطعات همچنان خراب ميباشداماچنانچه لامپ روشن نشودخوشبختانه تعميرات وتعويض قطعات باموفقيت همراه بوده زيراتمامي ولتاژهاي ورودي وخروجي درحال جريان صحيح قرارداشته وحالاباخيالي راحت مي توانيدسيم برق راازبردجداكرده ودرب رسيورراببنديدورسيورراروشن نماييدالبته دقت بفرماييدچيزي دررسيورنظيرپيچ
20-01-2014 ، 00:15

کاربر سایت

*
شماره کاربری: 48598
اعتبار: 1
آفلاین است
مدل رسیور: Starsat
تشکر از دیگران 28
تشکر دریافتی 189
امتیاز ارسالات 63

RE: تعمير تغذيه انواع رسيورها به زبان ساده   ( آخرین ویرایش در این ارسال 20-01-2014 ، 00:37 توسط reza1913 )
با تشکر دیود های فرکانسی از دو طرف راه میدن تشخیص کدومش سوخته یکم مشکله
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
دیود ها چک شدن سالمن استاد گرامی
کاربران زیر از این ارسال تشکر کرده اند
arkan74
20-01-2014 ، 01:11

کاربر سایت

*
شماره کاربری: 48598
اعتبار: 1
آفلاین است
مدل رسیور: Starsat
تشکر از دیگران 28
تشکر دریافتی 189
امتیاز ارسالات 63

RE: تعمير تغذيه انواع رسيورها به زبان ساده  
لطفا جواب بدین خیلی جالبه برام سوال شده که مشکلش کجاس
دیود ها رو همشون رو از مدار خارج کردم تست کردم سالم بودن
سالارخان
18-09-2014 ، 14:38

کاربر سایت

*
شماره کاربری: 148687
اعتبار: 0
آفلاین است
مدل رسیور: استارمکس
تشکر از دیگران 22
تشکر دریافتی 31
امتیاز ارسالات 21

سلام من یه رسیور x30cu usb دارم توسط رعدوبرق خاموش شد تغذیه راچک کردم وای نه خازن ونه ایسی وچیز دیگه ای نشتی پیدا نکرده چاره کار چیه؟
ali_nokia
18-09-2014 ، 20:09

کاربر سایت

**
شماره کاربری: 19113
آفلاین است
مدل رسیور: 9898hdmi
تشکر از دیگران 165
تشکر دریافتی 21
امتیاز ارسالات 6

با سلام
من یه ایکلاس 9595 دارم که تیونر اون ال ان بی میسوزنه ..دقیقا فقط چند ماه به من کار داد بعد یک مرتبه مشاهده کردم که هیچ کانالی سیگنال نداره ، با فایندر که تست کردم دیدم که ال ان بی سوخته گفتم شاید معمول باشه وبعد از چند ماه سوخته ال رو عوض کردم و اومدم ریسیور رو روشن کردم دیدم که بازم  سیگنال نداره تعجب کردم وقتی که دو مرتبه پیش دیش رفتم دیدم این یکی ال رو هم سوزنده .....البته با فایندر تصویری تست میکردم و متوجه میشدم که ال ها سوخته 

اگه لطف کنید و راهنمایی کنید ممنون میشم
ffarshid ، ali_nokia ، vahid-zhiyan
19-09-2014 ، 14:16

کاربر سایت

**
شماره کاربری: 17796
اعتبار: 28
آفلاین است
مدل رسیور: Istar 30000 mega
تشکر از دیگران 2849
تشکر دریافتی 1935
امتیاز ارسالات 284

RE: تعمير تغذيه انواع رسيورها به زبان ساده   ( آخرین ویرایش در این ارسال 19-09-2014 ، 14:17 توسط ali_nokia )
(18-09-2014 ، 20:09)Hangoveer نوشته است: برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید و یا وارد شویدبا سلام
من یه ایکلاس 9595 دارم که تیونر اون ال ان بی میسوزنه ..دقیقا فقط چند ماه به من کار داد بعد یک مرتبه مشاهده کردم که هیچ کانالی سیگنال نداره ، با فایندر که تست کردم دیدم که ال ان بی سوخته گفتم شاید معمول باشه وبعد از چند ماه سوخته ال رو عوض کردم و اومدم ریسیور رو روشن کردم دیدم که بازم  سیگنال نداره تعجب کردم وقتی که دو مرتبه پیش دیش رفتم دیدم این یکی ال رو هم سوزنده .....البته با فایندر تصویری تست میکردم و متوجه میشدم که ال ها سوخته 

اگه لطف کنید و راهنمایی کنید ممنون میشم

دوست من شما خروجی برق تیونر با اهم متر اندازه بگیر نباید بیشتر از 18 باشه واسه ای کلاس
- - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - - -
(18-09-2014 ، 14:38)livhk نوشته است: برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید و یا وارد شویدسلام من یه رسیور x30cu usb دارم توسط رعدوبرق خاموش شد تغذیه راچک کردم وای نه خازن ونه ایسی وچیز دیگه ای نشتی پیدا نکرده چاره کار چیه؟

خروجی های تغذیه با اون مقداری که نوشته برابری بده ببین اندازشون یکیه یا نه

امضای ali_nokia امتیاز دادن و تشکر کردن شما دوستان عزیز باعث رونق بیشتر انجمن خودمون میشه نصیحت یه ریش سفید تو این زمینه

Son of Techno ، سالارخان ، vahid-zhiyan ، ffarshid ، Hangoveer
25-10-2015 ، 23:59

کاربر سایت

*
شماره کاربری: 251738
اعتبار: 2
آفلاین است
مدل رسیور: نصاب
تشکر از دیگران 27
تشکر دریافتی 64
امتیاز ارسالات 56

سلام دوستان یه رسیور x30cu تعمیری داشتم که مشکل سیگنال داشت که سیگنالش پارازیت داشت خازن 68 میکرو 400 ولت رو عوض کردم که کلا دیگه روشن نشد خازن های 1000 میکرو 10 ولت رو هم عوض کردم درست نشد کلا رسیور روشن نمیشه به نظرتون مشکلش از کجاست ممنونم از همتون باتشکر از مدیریت سایت
26-10-2015 ، 00:36

کاربر سایت

*
شماره کاربری: 264851
آفلاین است
مدل رسیور: STARSAT
تشکر از دیگران 0
تشکر دریافتی 124
امتیاز ارسالات 0

(25-10-2015 ، 23:59)rezabarzegar نوشته است: برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید و یا وارد شویدسلام دوستان یه رسیور x30cu تعمیری داشتم که مشکل سیگنال داشت که سیگنالش پا ر ا...  داشت خازن 68 میکرو 400 ولت رو عوض کردم که کلا دیگه روشن نشد خازن های 1000 میکرو 10 ولت رو هم عوض کردم درست نشد کلا رسیور روشن نمیشه به نظرتون مشکلش از کجاست ممنونم از همتون باتشکر از مدیریت سایت

در بهترین حالت خازن سالم نیست
در حالت هاب بدتر " خازن رو اشتباه گذاشتید و مثبت منفی رو برعکس زدی
اکثر دیود ها و ایسی تغذیه سوخته
rezabarzegar ، Sivier
26-10-2015 ، 01:30

کاربر سایت

*
آفلاین است
تشکر از دیگران 27
تشکر دریافتی 64
امتیاز ارسالات 56

(26-10-2015 ، 00:36)BASACK نوشته است: برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید و یا وارد شویددر بهترین حالت خازن سالم نیست
در حالت هاب بدتر " خازن رو اشتباه گذاشتید و مثبت منفی رو برعکس زدی
اکثر دیود ها و ایسی تغذیه سوخته

دوست عزیز خازن 68 رو درست گذاشتم روی برد هنوز هم صدای تیک تیک از توی برد میاد فک کنم یکی از خازن های 1000 میکرو رو جابه جا زدم به نظر شما چه قطعه هایی سوختن
26-10-2015 ، 10:52

کاربر سایت

*
شماره کاربری: 200486
اعتبار: 15
آفلاین است
مدل رسیور: TIGER T800+FULL HD
تشکر از دیگران 2112
تشکر دریافتی 3565
امتیاز ارسالات 1640

(26-10-2015 ، 01:30)rezabarzegar نوشته است: برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید و یا وارد شویددوست عزیز خازن 68 رو درست گذاشتم روی برد هنوز هم صدای تیک تیک از توی برد میاد فک کنم یکی از خازن های 1000 میکرو رو جابه جا زدم به نظر شما چه قطعه هایی سوختن
سلام
قسمت خروجی تغذیه 2یا3 تا دیوت کلان قرار داره اون رو ازتغذیه یک پایه شون رو بیرون کرده میگر کنید اگه اونها هم شارت باشه همون مشکل روپیدا میکند ویک زینردیوت هم قسمت چوک قرار داره اونم مگر کنید که به هردوطرف راه نداشته باشه.اعلام نتیجه کنید به هرحال.
rezabarzegar
26-10-2015 ، 15:20

کاربر سایت

*
آفلاین است
تشکر از دیگران 27
تشکر دریافتی 64
امتیاز ارسالات 56

(26-10-2015 ، 10:52)shoaib420420 نوشته است: برای مشاهده لینک ها ثبت نام کنید و یا وارد شویدسلام
قسمت خروجی تغذیه 2یا3 تا دیوت کلان قرار داره اون رو ازتغذیه یک پایه شون رو بیرون کرده میگر کنید اگه اونها هم شارت باشه همون مشکل روپیدا میکند ویک زینردیوت هم قسمت چوک قرار داره اونم مگر کنید که به هردوطرف راه نداشته باشه.اعلام نتیجه کنید به هرحال.

سلام دوست عزیز دیود ها رو تست کردم مشکلی نداشتن در قسمت خروجی 30 ولت 27 ولت میده و در قسمت 23 ولت 27.7 ولت میده و قسمت 17 هیچ ولتاژی نداره ممنون میشم بگید مشکل از کجاست

کاربرانِ درحال بازدید از این موضوع :
و 2 مهمان